Pješačenje ili šetnja Šetnja Bivio – Preluk


Datum i vrijeme
07.10.2017. u 09:00 sati

Okupljanje je u 9 sati na zadnjoj autobusnoj stanici linije 1, a za proći stazom koja vodi uz more dugačkom 2,5 km predviđa se da će biti potrebno oko 45 minuta. Preporuča se šetačima da ponesu prikladnu obuću (tenisice) i vodu.

Projekt Rijeka Outdoor organizira Turistička zajednica grada Rijeke i Hrvatsko planinarsko društvo Učka Rijeka, a šetnju će voditi članovi PD HPD Učka Rijeka – predsjednik Matija Perić, Milan Katalinić i Ajša Ahel te Ilija Blatančić.

Rijeka i Riječki prsten broje preko četrdeset uređenih šetnica i raznovrsnih planinarskih staza. Pametno osmišljena mreža šetnica grada Rijeke, kojom je moguće obići najveće gradske znamenitosti, nastavlja se na neke od poznatijih planinarskih staza Riječkoga prstena. Gradska se šetnja na takav način lako pretvara u šetnju stazom uz more, izletničko pješačenje šumskim putevima ili pak ozbiljno osvajanje planinskih vrhova s kojih se vidi cijeli Kvarner. Brojnost smjerova i odredišta oko Rijeke i Riječkog prstena, kao i kvalitetnih sadržaja uz staze, jednako će zadovoljiti pješake, rekreativce i iskusne planinare.

Dužina i trajanje

2,5 km / 45 min

Lokacija

Zadnja autobusna stanica linije 1