Vertikalno lice Platka

Vertikalno lice Platka poziva vas da nam se pridružite na prvoj trail utrci na vrh Radeševa te na dvije MTB utrke! Ovo može biti sportsko-rekreativni izlet za cijelu obitelj – dok vi sportirate vaši najmlađi zabavljat će se u sportsko kreativnoj radionici Udruge Motus!

19. svibnja otkrit ćemo Vam još jedno, proljetno lice Platka!
Studensko sportsko društvo Nautilus i Riječki sportski sveučilišni savez omogućili su svim studentima Sveučilišta u Rijeci (ponesti na trku dokaz o studenskom statusu) besplatno sudjelovanje na svim utrkama te prijevoz jednim autobusom.

Program

TRAIL utrka – 5 km dužina, 250 m uspon

RSRTC Platak ima svoju kratku ali zahtjevnu trail utrku. Trail Vertical starta na parkingu RSRTC Platak (početak skijaške staze Radeševo). Utrka je dugačka ukupno cca 5 km s 250 metara uspona na vrh Radeševa dok je povratak Turističkom skijaškom stazom. Tražimo pobjednika uspona i ukupnog pobjednika.

 • Naknada za sudjelovanje: 100 kn (ručak, majica, okrepa)
 • Prijave i detalji na stotinka.hr
MTB utrka

Jeste li spremni za avanturu na 2 kotača?
Start i cilj utrke su na parkiralištu RSTSC Platak za obje dužine. Put vas vodi ispod Snježnika, Rimskom cestom, preko Cajtiga podno Risnjaka, i još puno lijepih  krajolika. Light kategorija završava jednim malo zahtjevnijim spustom po planinarskoj stazi, dok Maraton nastavlja svoje spuštanje po staroj kolnoj cesti do Mrtvačke glave. Slijedi uspon Kripanjskom cestom podno Nebesa, Crnog vrha i Jasenovice, dolazak u dolinu Pribeniš gdje je nedavno sniman Vinetou, i finiš na parkingu.

MTB LIGHT TRKA – 23 km dužine, 728 m elevation

 • Naknada za sudjelovanje: 100kn (ručak, majica, okrepa)
 • Prijave i detalji na stotinka.hr

MTB MARATON “MRTVAČKA GLAVA” – 43 km dužine, 1270 m elevation

 • Naknada za sudjelovanje: 130 kn (ručak, majica, okrepa)
 • Prijave i detalji na stotinka.hr
VERTICAL RUN N’ BIKE – 5 km trail trka + 23 km MTB Light trka

Za najspremnije i željne cjelodnevne sportske avanutre pripremili smo kombinaciju!

 • Naknada za sudjelovanje: 150 kn (ručak, majica, okrepa)
 • Prijave i detalji na stotinka.hr

Za sve utrke kategorije su muška i ženska.

SPORTSKO-KREATIVNA radionica za djecu +4 g

Cilj radionice je na maštovit način kroz sport, ples i glumu utjecati na razvoj i jačanje kognitivnih, motoričkih, emocionalnih, kreativnih te socijalnih vještina i sposobnosti kod djece.
Zabava zagarantirana uz Igre bez granica.
Razvijamo kreativno razmišljanje, pozitivan stav i samopouzdanje!
Radionice vode učiteljice Marijana & Marijana
Prijave na licu mjesta na dnu Radeševa, naknada za sudjelovanje 20,00 kn – maksimalan broj djece 45.

SATNICA

 • 10:00 START TRAIL VERTICAL
 • 11:00 SPORTSKO-KREATIVNA RADIONICA ZA DJECU +4 g
 • 11:00 SVIRKA BENDA TWO STUPI DOGS
 • 12:30 START MTB LIGHT I MTB MARATON UTRKE
 • 15:00 PROGLAŠENJE POBJEDNIKA

Pozivamo sve planinare, alpiniste, trekere, pustolovne i brdske trkače i bicikliste te sve ostale „outdooraše“ da nam se pridruže bez obzira na razinu forme i kondicije jer svi mogu pronaći nakon kako savladati Radeševo ili se odvoziti šumama Platka!

Sve informacije također možete pratiti na webu i Facebook stranici.

5. trail utrka Akademski zec – Kastav 2018

Zaklada Sveučilišta u Rijeci, u suradnji s Gradom Kastvom i Riječkim športskim sveučilišnim savezom, organizira trail utrku Akademski zec na kastavskim šetnicama, u subotu 26. svibnja 2018. s početkom u 10:00 sati.

Utrka Akademski zec nastala je s ciljem poticanja studenata i djelatnika Sveučilišta, ali i građana, na kretanje i druženje u prirodi, te promocije zdravog načina života. Cilj je također unaprijediti suradnju između akademske i lokalne zajednice, odnosno uključiti lokalnu zajednicu u sveučilišne projekte.

Akademski zec održava se jubilarnu petu godinu, ove godine na dvije staze  – PUŽ (5.3 km) i ZEC (9.28 km). U proteklih četiri godine trčalo je gotovo 400 natjecatelja, a želja je proširiti projekt i uključiti više sudionika iz lokalne i regionalne zajednice, obitelji i šetače, ali i ozbiljnije rekreativce.

Staze su za ovu utrku osmišljene zanimljivo i originalno, no dostupne svim razinama sudionika. Nakon utrke slijedi proglašenje pobjednika, dodjela nagrada i ugodno druženje. Nagrade su osigurali trgovina sportske opreme Decathlon, Bistro Loža Kastav, Sveučilište u Rijeci, RAK – Riječki alpinistički klub i mnogi drugi, a dodjeljuju se za prva tri mjesta u muškoj i ženskoj kategoriji, što čini čak 12 nagrađenih trkača i trkačica.

Više detalja o prijavama, kotizaciji i pravilima utrke možete saznati na mrežnim i Facebook stranicama Zaklade.

2. trail running utrka Rijeka Trail 2018

2. trail running utrka Rijeka Trail 2018. održat će se u subotu, 9. lipnja 2018. godine sa startom i ciljem u Rijeci, točnije na Trsatu / Trsatskom kaštelu, a natjecatelje, ovisno o stazi koju odaberu, skrivenim šumskim stazama i puteljcima vodi u neposredno zaleđe grada Rijeke, upoznajući ih tako sa njegovom prirodnom, povijesnom i kulturnom baštinom.

Utrka je dio serijala Kvarner Trails u koji su uključene 4 trail running utrke: Hahlići Trail, Rijeka Trail, Risnjak Trail i Učka Trail koje za cilj imaju promociju Kvarnera i njegovih prirodnih znamenitosti te staza pogodnih za hiking i trail trčanje.

4. trail running utrka Hahlići Trail 2018

4. trail running utrka Hahlići Trail 2018. održat će se u subotu, 5. svibnja 2018. godine sa startom i ciljem u Dražicama. Utrka natjecatelje, ovisno o dužini staze, preko otvorenih travnatih padina, vodi na predivne vrhove Hahlića i Paklena.

Utrka je dio serijala Kvarner Trails u koji su uključene 4 trail running utrke: Hahlići Trail, Rijeka Trail, Risnjak Trail i Učka Trail koje za cilj imaju promociju Kvarnera i njegovih prirodnih znamenitosti te staza pogodnih za hiking i trail trčanje.

Drenova Trail 2017

Pozivamo sve trkače i trkačice, rekreativce i rekreativke da nam se pridruže na drugom Drenova Trailu koji će se održati u subotu 15. 07. 2017. na Drenovi u sklopu manifestacije “Dani Drenove 2017”.
Staza duga otprilike 11 km sa 400 m uspona, prolazi drenovskom šumom, Velim vrhom, Katarinom, Pulcem i Pašcem, srednje je zahtjevna, trčljiva i zanimljiva s ponekim tehničkim detaljem. Na dijelovima se pruža prekrasan pogled na kanjon Rječine i na grad Grobnik i veliki dio staze je u hladu! Osigurana je okrepa na stazi i na cilju.

Start i cilj bit će na Cvetkovom trgu na Drenovi, a predviđeno vrijeme starta je 10 sati.

Kastafski kros 2017

Podjela brojeva u gradskoj loži od 9 do 9.45 sati
Start glavne i utrke rekreativaca: u 10 sati
Start utrke školaraca: u 10.15 sati

Utrke

 • Glavna utrka: Fortica – Breza – Fortica 13.5 km
 • Utrka rekreativaca: Fortica – raskršće Breza/Brajani – Fortica 8 km
 • Školarci 2 do 4 razred: 400 metara
 • Školarci 5 i 6 razred : 800 metara
 • Školarci 7 i 8 razred : 1000 metara

Kategorije:
M do 35 god. / M 35-50 god. / M 50+ god.
Ž do 35 god. / Ž 35 – 50 god. / Ž 50+ god.

Prijave:
Ime i prezime, godište, veličina majice na mail: kastafski.kros@gmail.com zaključno s 5.6., nakon tog datuma ne garantiramo veličinu majice. Za prijave na dan utrke ne garantiramo majicu.

Startnina: 50 kn (uključuje obrok i majicu s logom utrke)

Uplata na račun udruge SRK „Rika“ – HR2024840081107456555 , Ime i prezime
Školska djeca ne plaćaju startninu ali se prijavljuju kao i odrasli.

Okrijepe: 4 km voda / 6.75 km voće i voda / 9.5 km voda – cilj

Nagrade:
Prvo troje po kategorijama medalje i prvoplasirani m/ž ukupno pokali
Proglašenje pobjednika u 12 sati u gradskoj Loži te potom obrok.

Direktor utrke: Marin Mandekić 091 533 3016
Kontakti: Josip Jurković 091 1224 113, Tvrtko Blagović 098 215 369, Sidonija Škofić 091 547 5298

Hahlići Trail

3.trail running utrka Hahlići Trail 2017. sastoji se od 3 utrke: 45km – Fratar, 18km – Vidalj i 12km – Obruč, nudeći svakom od sudionika, prema njihovim fizičkim mogućnostima i afinitetima, mogućnost da osjete, istraže, upoznaju i uživaju u predivnoj prirodi Hahlića.

Hahlići, također poznati kao Grobničke Alpe, predivan su dio zapadne ploče Gorskog kotara sastavljeni od mnogobrojnih različitih vrhova  od kojih svaki kazuje posebnu priču svojim izgledom i atraktivnošću. Uspon na Hahliće je poseban jer vodi preko travnatih i otvorenih padina okrunjenih predivnim pogledom na Kvarnerski zaljev i otoke te duboko usječeni kanjon Mudna Dol.

Na utrci će nastupiti 240 natjecatelja iz 8 država: Belgija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Izrael, Italija, Slovenija i Švedska.

Start utrke je u subotu, 3. lipnja, u 9 sati u Dražicama s Trga Mlikarice, gdje je ujedno i cilj.
Proglašenje pobjednika predviđeno je u 16.30  sati na istom mjestu.